top of page
boiler geothermie

ERVARINGSDESKUNDIGE IN HERNIEUWBARE ENERGIE

HERNIEUWBARE ENERGIE

In de loop van de laatste decennia hebben wij als firma onze activiteiten verruimd van traditionele verwarmingsinstallaties op fossiele energie (stookolie, aardgas, propaan) naar technieken die gebruik maken van hernieuwbare energie.

 

Zo plaatsen wij al een 20-tal jaar zonneboilers met dito thermische panelen voor de aanmaak van sanitair warm water.

Daar hebben wij sedert 2008 het gamma aan warmtepompen aan toegevoegd. In het begin voornamelijk geothermie, daarna ook de lucht/water warmtepompen en warmtepompboilers.

 

Het is duidelijk dat deze warmtepompen heel sterk aan belang winnen en de traditionele technieken verdringen naar de vervangingsmarkt.

HERNIEUWBARE ENERGIE BIJ BV ROGER GOEMINNE

Ondertussen werd ook voor onze eigen energiehuishouding volop de kaart getrokken van de hernieuwbare energie.

De bestaande verouderde dakkoepels hebben we vervangen door superisolerende platdakvensters van Velux met de nodige zonwering en de mogelijkheid tot passieve koeling.

De ventilatie-installatie met warmterecuperatie zorgt voor een aangenaam klimaat zonder noemenswaardige stookkosten.

De vloerverwarming van onze burelen wordt gevoed door een mono-bloc lucht/water warmtepomp van Vaillant, die voor een deel gevoed worden door de opbrengst van een PV-installatie gekoppeld aan een batterij. Deze installatie werkt in hybride opstelling met onze bestaande installatie op stookolie die instaat voor het sanitair warm water en de verwarming van de personeelsruimte.

Niet te versmaden qua comfort is de vloerkoeling die ons bij warme dagen “gratis” verkoeling bezorgt door de combinatie van warmtepomp en opbrengst van PV-panelen.

Het wagenpark wordt gaandeweg vergroend door de komst van elektrische en hybride wagens.

Dit alles maakt ons, als ervaringsdeskundige, de juiste partij om professioneel en realistisch advies te geven over zowel het isoleren van daken en gevels (met onze afdeling dak- en gevelwerken) als het plaatsen van de juiste technieken, zowel in renovatie als in nieuwbouw.

vervolg
zonnepanelen

WENST U MEER INFORMATIE OVER HERNIEUWBARE ENERGIE?

Contacteer Goeminne Roger voor meer informatie!

bottom of page