246357843_4191674390960676_5852256025659508227_n.jpg

ISOLATIE, BEKLEDING EN REPARATIE VAN PLATTE EN HELLENDE DAKEN

PLATTE DAKEN

Platte daken winnen aan populariteit. Ze passen mooi bij een strakke moderne bouwstijl die vandaag de dag zo vaak in het straatbeeld te zien is. De levensduur van een plat dak hangt af van de vakkundigheid van plaatsing. En daar moet u bij Goeminne Roger BV uit Huise niet aan twijfelen. Wij leggen platte daken met kennis van zaken en verzekeren u een plat dak dat tientallen jaren meegaat. De eerste stap is een degelijke isolatie van het dakoppervlak.

 

PIR isolatieplaten zijn daarvoor uitermate geschikt. Ze zijn dun en heel licht en hebben een hoge isolatiewaarde. Daarop komt de eigenlijke dakbedekking. Die gaan we bedekken met EPDM van Resitrix, Mastersystems of Rhepanol. EPDM is een waterdicht en onbrandbaar synthetisch dakrubber met een levensverwachting van 50 jaar dat in één stuk op het dak gelijmd wordt.

EPDM is een waterdicht en onbrandbaar synthetisch dakrubber met een levensverwachting van 50 jaar dat in één stuk op het dak gelijmd wordt.

 

Een andere optie is roofing van Soprema of Derbigum gemaakt van aardolie of bitumen. Roofing bestaat al heel lang maar het is zodanig verbeterd dat het nu ook een lange levensduur heeft. Het is elastisch en bestand tegen alle weersomstandigheden en wordt op het dak gebrand. Beide dakbedekkingsmaterialen worden verzwaard met grind of terrastegels.

 

Daarenboven plaatsen we ook dakkoepels, lichtstraten en elektrisch opengaande Velux platdakvensters, eventueel voorzien van een regensensor en een geïntegreerd zonneweringsgordijn.

hellende daken
press to zoom
hellende daken
press to zoom
hellende daken
press to zoom
hellende daken
press to zoom
1/2

HELLENDE DAKEN

Voor de isolatie van hellende daken gebruiken we minerale isolatiematerialen zoals glaswol en rotswol tussen de dakspanten. Maar we kunnen u ook sarking panelen aanraden omdat ze verschillende functies combineren. Ze bieden een uitstekende thermische isolatie, fungeren als onderdak, zijn voorzien van een dampscherm, tengel- en pannenlatten. Als onderdak gebruiken we eveneens vezelcementplaten van Menuiserite, houtwolplaten en diverse onderdakfolies. Voor de dakbedekking hebt u de keuze tussen dakpannen van Koramic en Lafarge enerzijds en leien van Eternit, SVK en Cembrit anderzijds. Daarnaast leggen we zink- en koperplaten met staande naad. Die vallen zeer in de smaak bij mensen die houden van een eigentijdse en ietwat industriële look. Desgewenst integreren we dakvensters van Fakro of Velux in uw hellend dak.

Maar ook alle koper- en zinkwerken kunt u aan ons overlaten. We plaatsen en renoveren hemelwaterafvoeren, hang- en bakgoten, zorgen voor een nieuwe dichting, bekleding én koudebrugisolatie. We bekleden ook schouwen en oversteken uit zodat u nergens waterinfiltratie riskeert.

Ten slotte maken we dakconstructies voor tuinhuizen en carports, met de dakprofielen van Joris Ide. En nog een belangrijke troef: u kunt een beroep op ons doen voor de verwijdering van asbestdaken!

 
001-scissor-lift.jpg

OVERTUIGD VAN ONZE VEELZIJDIGHEID OP HET GEBIED VAN DAKEN?

Laten we dan vandaag nog uw opdracht bespreken, we zijn er klaar voor!